Zijn jouw geldzaken op orde? 4 tips!

Hoe is jouw financiële situatie? Prima of kun je wel wat hulp gebruiken bij het op orde maken van je geldzaken? Met deze tips moet dat zeker lukken! 

  1. Zorg voor een overzichtelijke administratie. En hou het bij!

Misschien een open deur, maar absoluut noodzakelijk. Zorg dat je je administratie op orde hebt. Dat betekent dat je dus overzicht hebt in welke betalingen je nog moet doen, wat er gedeclareerd moet worden of welke meterstanden je nog moet doorgeven. Daarnaast is een overzichtelijk en goed bijgewerkt archief erg belangrijk zodat je eenvoudig belangrijke papieren terug kunt vinden.

Het beste is om elke week tijd in te plannen voor het doen van je administratie. In die tijd lees je bijvoorbeeld je nieuwe zorgpolis door, of betaal je de rekeningen, vraag je een offerte op of werk je je archief bij.

Extra tip: wil je precies weten welke documenten je moet bewaren en hoe lang? Download de gratis checklist.

Extra tip: is je administratie nu helemaal niet op orde? Weet dan dat je dat in een week kunt regelen. Namelijk met de eenvoudig te volgen cursus Administratie op Orde. Kijk hier voor meer informatie.

 

  1. Zorg voor genoeg geld

Ook een inkopper, maar misschien soms wel makkelijker gezegd dan gedaan. Voorkom in ieder geval roodstand want daar betaal je best veel rente voor. Kijk verder of je meer kunt gaan werken. Worstel je om maandelijks rond te komen? Doe dan punt 3.

 Extra tip: wil je wel graag wat meer geld besparen? Meld je dan aan voor de gratis bespaartips. Elke week ontvang je per categorie een mail met daarin tips om geld te besparen

 

  1. Breng je inkomsten en uitgaven inzichtelijk

Om meer inzicht te krijgen waar jij je geld precies aan uitgeeft is het goed om een overzicht te maken van al je uitgaven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een huishoudboekje. Maak verschillende onderwerpen aan waar jij geld aan uitgeeft, zoals bijvoorbeeld: huis, auto, verzekeringen, boodschappen, kleding, uitjes, vakantie, kapper etc.

Zodra je meer inzicht hebt weet je of er geld genoeg over blijft om te sparen voor een vakantie of studie van de kinderen of dat je juist ergens op moet bezuinigen.

Extra tip: heb je geen idee hoe je dit precies moet aanpakken, ben je bang dat je belangrijke uitgaven over het hoofd ziet, weet dan dat ik samen met jou vaak al in 2 uur al je inkomsten en uitgaven overzichtelijk kan hebben. Een fijn idee toch?

 

  1. Zorg voor een spaarpot

Je moet altijd zorgen dat je geld achter de hand hebt. Voor als de wasmachine kapot gaat, of de auto. Maar ook als je wilt sparen voor een toffe vakantie of als je wilt dat de kinderen later kunnen studeren. Het mooiste is om elke maand standaard een bedrag automatisch over te boeken naar je spaarrekening. Al begin je maar met € 10 elke maand, alle kleine beetjes helpen!

Extra tip: vind je het moeilijk om van een vast budget rond te komen? Dan kan het helpen om meerdere bankrekeningen te hebben. Eentje voor de vaste lasten en een voor de variabele lasten. Hoe dat precies werkt? Je leest het hier.

—————-

Wist je dat ik vaak al in 2 uur samen met jou je inkomsten en uitgaven inzichtelijk kan krijgen? Hoe fijn is dat?! Stuur me een mail info@huishoudenoporde.nl of bel 06-44954250 voor meer informatie.