Zo creëer je vaste plekken voor je spullen

Klantvraag van Karin: ik heb door het hele huis kleine (en grotere 😉) stapeltjes spullen liggen waarvan ik niet goed weet waar ik ze op moet ruimen. Hoe pak ik het aan?

Dankjewel voor je vraag Karin. Ik denk dat dit heel herkenbaar is voor veel mensen. Van die spullen die zich verzamelen op bijvoorbeeld de tafel, op de trap, op het dressoir, in de fruitmand of op je bureau. Dat zijn vaak spullen die nog geen vaste plek hebben en die je dus maar even daar neerlegt zodat ze uit je handen zijn.

Belangrijk is om eerst jezelf af te vragen of je alles nog wilt bewaren. De items die je wilt bewaren moeten vervolgens naar een vaste plek toe. Om te weten waar die plek is, stel je jezelf de volgende vraag: waar zou ik dit gaan zoeken als ik het nodig heb?

Het antwoord op die vraag, is de plek waar je het item gaat opbergen. Label het desnoods en overleg of informeer met eventuele huisgenoten dat ze vanaf nu weten waar ze de spullen kunnen vinden én opruimen.

Succes met het geven van een vaste plek aan al je spullen!

————————————————————————————————————————-

Wil je ook een vraag stellen aan opruimcoach Marianne? Stuur een bericht naar info@huishoudenoporde.nl of plan een gratis en vrijblijvende belafspraak in.