Dit moet je schoonmaken in huis voor je met vakantie gaat!

24 jun 2019

Vind je het ook zo fijn om thuis te komen na vakantie in een schoon huis? Het beste zou zijn om voor vertrek nog even een grote schoonmaak te houden. Maar ja, daar heb je vaak geen tijd voor of zin in. Zorg in ieder geval dat je het volgende niet vergeet.

  • Leeg de vuilnisbakken

Leeg binnen al je vuilnisbakken voordat je de deur achter je dicht trekt. En vraag aan de buren om je kliko aan de weg te zetten bij je afwezigheid. Zo voorkom je dat je huis stinkt bij thuiskomst of dat er vervelende beestje op af komen.

  • Leeg de koelkast

Haal alle spullen uit je koelkast die over de datum zijn als je terugkomt van vakantie. Dit voorkomt vieze geurtjes en bacteriën. En als je koelkast dan toch bijna leeg is, haal er meteen een sopje door heen!

  • Doe de afwas

Laat geen vieze vaat in de vaatwasser of op het aanrecht staan. Beste is natuurlijk om alles nog af te wassen en op te ruimen. Maar zorg in ieder geval dat je alles afspoelt. Want op de etensresten kunnen beestjes afkomen en bovendien gaat het enorm aankoeken.

  • Check je koekjeskast

Wij hebben op vakantie wel eens een appje gekregen van de oppas die onze kat verzorgde dat er een heel spoor mieren van de achterdeur naar de keuken liep. Toch zeker een meter of 7!!! Er bleek namelijk in de koekjeskast nog wat open te liggen waar de mieren op af kwamen.

Dus check je keukenkastjes op nog openliggende verpakkingen snoep of koek. Heb je een voorraad aardappels of uien liggen? Check die ook even!

  • Doe de was

Na de vakantie heb je sowieso al een berg wasgoed dus niks is fijner als je dan begint met een lege wasmand. Bovendien is het moeilijker om vlekken en vieze geurtjes uit kleding te krijgen als het lang blijft liggen. Heb je nog gedoucht vlak voor vertrek? Hang je handdoek uit in plaats van die nat in de wasmand of wasmachine te gooien.

  • Verschoon je bed

Je wist het waarschijnlijk al maar je bed is een broedplaats voor bacteriën. Daarom is het advies om je bed regelmatig te verschonen. Zeker vlak voordat je een paar weken op vakantie gaat, dan geef je bacteriën geen kans. Bijkomend voordeel: het is toch heerlijk om in een lekker schoon en fris bed te ploffen na je vakantie?

  • Stofzuigerzak

Leeg ten slotte ook je stofzuigerzak voordat je met vakantie gaat!

 

Zo, kun je lekker op vakantie gaan. Geniet!

——————————————————————————————————————————————

Na de vakantie heb je altijd een berg wasgoed. Lees hier tips hoe je snel door de vakantiewas heen bent.

——————————————————————————————————————————————-