Veel was na de vakantie? Zo ben je snel weer bij!

8 jul 2019

Herken je dat? Je komt thuis van vakantie, helemaal ontspannen en relaxed. Maar dan moet je toch echt aan de bak om al die was weg te werken. Met deze tips gaat dat een stuk sneller en eenvoudiger.

  • Maak stapels van de kleding die gewassen moet worden. Dus sorteer alles op kleur en temperatuur. Laat je huisgenoten meehelpen, ook zij hebben tenslotte bijgedragen een deze berg was. Dit is meteen ook een prima moment om kinderen te leren was te sorteren.
  • Begin met het wassen van de natte, vochtige kleding zoals bijvoorbeeld badkleding. Want dat wordt er niet beter op als je langer wacht.
  • Maak ondertussen de koffers en tassen die weer leeg zijn schoon en berg ze meteen op. Zo dat ruimt alvast lekker op hè?
  • Heb je een droger? Maak daar nu extra dankbaar gebruik van! Ik gebruik het voor handdoeken, badlakens, beddengoed, sokken, onderbroeken en hemden. Maar ik ken mensen die er alles in gooien. Het zorgt er wel voor dat je extra snel klaar bent met je was!
  • Zodra iets droog is, vouw je het meteen op. Vergeet ook hier niet de hulp van je gezin in te schakelen. Iedereen kan meteen zijn eigen kleding opvouwen en in de kast leggen. Op die manier werk je alles meteen weg en zit je niet na een week nog met manden vol schone was die opgevouwen moet worden. Door het bij te houden per was vergt het veel minder tijd en is het zo gebeurd.
  • Heb je een snel programma op de wasmachine zitten, gebruik die dan nu eens een paar keer. Dan kun je wat meer wassen op een dag doen.

Kortom: wassen, drogen, vouwen én wegleggen.

Extra tips:

  • Is er een wasmachine bij de camping, in je hotel of appartement? Mooi! Was dan daar al regelmatig je kleding. Grote kans dat je in een warm en zonnige plek vakantie aan het vieren bent. Kan je dus ‘s ochtends een was draaien en aan het eind van de middag is die in de zon en wind meteen gedroogd. Dat scheelt een hoop werk als je thuis komt!
  • Zorg dat je wasmand (zo goed als) leeg is voordat je met vakantie gaat. Anders heb je die was er ook nog bij als je terug komt.

 

Heb jij ook nog een goede tip die je wilt delen? Laat je reactie hieronder achter.