Zo ruim je digitale foto’s op!

6 mei 2019

Tja, waar begin je nou toch met opruimen als je honderden leuke, toffe, grappige en lieve foto’s op je computer en mobiel hebt staan? Volg deze stappen voor een goede start.

  • Maak mappen aan

Je begint met het aanmaken van wat algemene mappen. Elk gezinslid krijgt een eigen map. Hierin stop je de selfies en individuele foto’s van deze persoon. Maak ook een map aan voor het hele gezin want je hebt vast ook genoeg foto’s waar jullie allemaal op staan. Andere mappen die misschien voor jou handig zijn: je huisdier, vakanties, bruiloft, feest, natuur, vriendschappen etc.

  • Vul je mappen

Begin bij het begin en zet je foto’s in de desbetreffende mappen. Mis je een belangrijke map terwijl je bezig bent? Maak die dan meteen aan. Heb je een foto die eigenlijk in twee mappen hoort, doe dat dan.

  • Gooi weg

Wees kritisch op de foto’s die je tegen komt. Onscherpe en bewogen foto’s kun je meteen weggooien. Stomme en niks zeggende foto’s ook. En heb je 30 foto’s gemaakt van je hond in de sneeuw of de eerste stapjes van je kind? Vijf is ook genoeg toch? 😉

  • Hou het bij

Je zal merken dat het best wat tijd kost om alle foto’s een plekje in de mappen te geven. Je hoeft niet alles in één dag te doen, maar plan er wel regelmatig wat tijd voor in. Begin eens met 10 minuten, in die tijd kun je best al veel doen hè? Alle kleine beetjes helpen. En zeg nou zelf, het is toch heerlijk om overzicht te hebben?

Zodra je weer nieuwe foto’s hebt gemaakt, zorg dan dat ze meteen in de juiste mappen komen, zo hou je het bij en blijft het overzichtelijk en opgeruimd!

 

Extra tip

Vergeet niet regelmatig een back-up te maken. Want je moet er toch niet aan denken dat al je foto’s weg zijn als er iets met je mobiel of computer gebeurt!

Mijn uitdaging voor jou is om een start te maken met het organiseren van jouw foto’s op je mobiel en computer. Met deze stappen lukt het je vast! Veel opruim- en kijkplezier.

Heb je nog een andere tip? Laat het hieronder weten!