Zo ruim je al je schoenen op

10 sep 2019

Met de herfst en winter weer voor de deur is het een mooi moment om al je schoenen op te ruimen. Volg deze eenvoudige stappen voor een opgeruimde schoenenkast!

  • Verzamel al je schoenen

Pak al je schoenen. Uit alle kasten, uit de gang, bij de deur vandaan en zet ze bij elkaar. Het mooiste is dat je in een kamer gaat staan waar je de ruimte hebt én een spiegel om te zien hoe de schoenen je staan.

  • Maak stapels

Creëer verschillende stapels om overzicht te houden. Hier kun je ook dozen of tassen voor gebruiken, net wat jij handig vindt.

Denk bijvoorbeeld aan een stapel Houden, Weg (kringloop of schoenenbak bij de supermarkt), Verkopen of Weggeven (aan een vriendin).

  • Pas je schoenen

Zie je nu al een paar schoenen die je echt niet meer wilt hebben, prima. Meteen op de stapel Weg.

Maar voor de rest geldt: even aantrekken. Niks overslaan! Want die rode pumps kunnen er nog zo geweldig uit zien, pas nadat je ze hebt aangetrokken weet je weer dat ze echt veel ter krap zitten…..

Belangrijk is dat je schoenen lekker zitten, maar ook of ze je mooi staan. Daar is de spiegel handig voor. Het liefst een waar je helemaal op te zien bent.

Hou alleen die schoenen die je mooi vindt en die lekker zitten.

  • Houden!

Je hebt nu al je schoenen gepast. De schoenen die je wilt houden bekijk je nog even kritisch. Moeten ze schoongemaakt worden, gepoetst worden of is de hak wellicht aan vervanging toe? Zorg dan dat je die klussen op je te doen-lijst zet en regel het zo snel mogelijk.

  • Deze kunnen weg

Zet de zak of zakken met schoenen die weg kunnen meteen in je auto of doe ze in je fietsmand. Plan zo snel mogelijk een ritje naar de kringloop of schoenen/textielbak bij de supermarkt.

  • Geef je schoenen een plek

Nu je precies weet hoeveel schoenen je hebt, is het makkelijker te bepalen hoe en waar je ze wilt opruimen. Ik adviseer om je schoenen op een vaste plek in huis te bewaren. Dus voorkom dat je schoenen op 5 verschillende plekken in huis staan opgeslagen.

Ik kan me voorstellen dat je 1 of 2 paar bij de deur hebt staan en de overige in een kast. Door alles zoveel mogelijk bij elkaar te zetten, hou je overzicht en kun je eenvoudig schoenen terug vinden.

 

Zo, en nu genieten van je opgeruimde kast. Heb je veel weggegooid?