Vergeet dit niet mee te nemen op vakantie!

17 jun 2019

De vakantietijd staat voor de deur en dus trekken we er binnenkort weer massaal op uit. En dat betekent dus ook dat je je koffer moet gaan pakken. Natuurlijk weet je dat je schoon ondergoed, je paspoort, pinpas,  speelgoed en een tas met eten en drinken mee moet nemen. Maar wat moet je écht niet vergeten?

Deze spullen zijn voor mij onmisbaar op vakantie:

  • Op vakantie met de auto met kleine kinderen
    • Heb je nog een kind in de luiers? Neem een picknickkleed met plastic aan de onderkant mee. Dan kun je altijd op een parkeerplek langs de snelweg op een schone en droge plek je kindje rustig verschonen.
    • Is je kind net zindelijk? Neem een potje mee. De wc’s langs de snelweg zijn echt te ranzig voor woorden, daar wil je je schattige dreumes toch niet op een wc zetten. Gewoon lekker naast de auto op het potje. Ook handig als er helemaal geen wc in de buurt is. En de inhoud leeg je eenvoudig bij een put. Flesje water mee om schoon te spoelen en klaar ben je!
  • Reis je met het vliegtuig? Neem altijd in je handbagage wat schone kleding mee en je badkleding. Mocht je koffer kwijt raken of op Schiphol blijven staan, dan kun je in ieder geval bij aankomst een lekkere duik in het zwembad nemen. En als je iets morst of er wordt over je heen gespuugd (ja ja mij echt een keer overkomen) dan is het fijn als je je kunt omkleden.
  • Neem voldoende medicijnen mee. Ben jij zo iemand die zegt: als ik m’n geld maar bij me heb, kan ik alles daar wel kopen? Maar ga eens midden in de nacht op het Italiaanse platteland op zoek naar een apotheek voor paracetamol, een zetpilletje voor de baby of diarreeremmers voor je partner. Zorg dus altijd voor een tasje met medicijnen.
  • Stopcontactendoos. Ken je dat? Super schattig huisje of stacaravan geboekt maar bijna geen stopcontacten te vinden. Of ze zijn er wel, maar op de meest onhandige plekken. Ja dat wordt ruzie maken om alle mobieltjes, tablets en tandenborstels in de oplader mogen en wanneer. Daarom nemen wij altijd een stopcontactendoos mee. Heb je gewoon lekker je eigen oplaadstation. En let erop dat je een adapter meeneemt als je buiten Europa reist.
  • De WakaWaka. Ken je hem? Het is een lamp en powerbank op zonne-energie. Dus altijd een (lees)lampje tijdens de zwoele avonden en hij laadt overdag ook nog eens duurzaam je mobiel op.

En tot slot een item wat absoluut geen must is maar bij ons wel altijd mee gaat, een thermometer. Niet om koorts te meten (ja die gaat natuurlijk ook mee), maar eentje om gewoon even te kijken of het nou echt 44 graden is zoals ze zeggen 😉

Wat mag er in jouw koffer absoluut niet ontbreken?