Soort zoekt soort: zo ben je nooit meer iets kwijt

16 okt 2018

Ben je ook regelmatig iets kwijt? Je weet zeker dat het ergens ligt, maar waar was het ook alweer? Je trekt de ene na de andere la open, holt van boven naar beneden… maar zonder resultaat. Frustrerend hè? Maar niet getreurd, er is een oplossing! Wat dan? Nou dit!

De reden dat je regelmatig iets niet kunt vinden, komt doordat je het niet op een logische plek hebt opgeruimd. Als je altijd zorgt dat de spullen die bij elkaar horen, bij elkaar zijn opgeruimd dan weet je waar je moet zoeken.

Neem bijvoorbeeld je kerstspullen. Dat is meestal iets wat standaard op een vaste plek in huis bewaard wordt en wat bij elkaar ligt. De ballen, lichtjes en kerststal bij elkaar. Soort zoekt soort dus. Eigenlijk heel logisch.

Waarom is het zo belangrijk?

Hoewel het voor de kerstspullen dus heel logisch klinkt om alles wat met kerst te maken heeft bij elkaar op te bergen, gebeurt dit voor veel van onze overige spullen eigenlijk niet. Gevolg is dat je dan maar weer opnieuw het item aanschaft omdat je het niet kunt vinden. Zo zie ik vaak bij klanten waar ik help met opruimen dat ze dan uiteindelijk 8 scharen hebben, op de gekste plek pennen hebben liggen, verschillende zonnebrillen, meerdere kladblokken, diverse hamers en schroevendraaiers etc. Zonde van het geld en bovendien levert het onnodig veel zoekwerk, stress en frustratie op. En daar wordt toch niemand blij van!

Zo pak je het aan!

Door alles bij elkaar op te ruimen wat bij elkaar hoort, zorg je voor overzicht en weet je dus precies wat je in huis hebt. En nog belangrijker: je kunt alles vinden! Dus als je je kledingkast gaat opruimen dan sorteer je niet alleen de broeken, truien en sokken. Maar ook binnen deze categorieën. Dus bijvoorbeeld de t-shirts sorteer je ook nog op kleur. Want op die manier is het makkelijker om te beslissen of je echt alle zeven zwarte shirts moet houden. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld alle crèmes die je op voorraad hebt, sorteer ze ook op gezicht- en lichaam crème. En wat dacht je van alle haarspullen? Bewaar al je haarspeldjes, borstels, föhn en stijltang bij elkaar.

Door soort zoekt soort bij elkaar te houden krijg je automatisch een logisch systeem. Zeker op plekken waar veel spullen staan zoals in je keukenkastje, voorraadkast of het kastje onder het aanrecht. Door bij elkaar te zetten wat bij elkaar hoort, is voor iedereen in huis overzichtelijk waar ze iets kunnen vinden in plaats van dat ze de hele kast moeten doorzoeken. En alles wat je teveel hebt, kun je meteen wegdoen. Zo dat ruimt op!

Hulp nodig?

Ik help je graag bij het opruimen van je huis! Neem even contact op en ik vertel je precies hoe ik je kan helpen!