Zo ruim je je tassen en accessoires op

Heb jij ook je tassen, sjaals, handschoenen, riemen, haarspullen en hoeden op verschillende plekken in huis liggen? En ben je daardoor regelmatig iets kwijt of weet je niet meer precies wat je nog hebt? Dat kan anders! Met deze stappen ruim je jouw tassen en accessoires overzichtelijk op.

  • Verzamel alles

Beperk je hier wel tot één categorie, anders wordt het een rommeltje en zie je strakjes door de bomen het bos niet meer. Chaos willen we voorkomen 😉

Voorkeur heeft om eerst met bijvoorbeeld sjaals en handschoenen te beginnen, daarna je riemen, hoeden, haarspullen, armbanden en kettingen en tot slot je tassen.

Reden hiervoor is dat je over het algemeen makkelijker kunt beslissen of een riem weg kan dan een tas. Bewaar die dus voor het laatst.

Heb je een categorie gekozen om mee te beginnen? Mooi. Zorg dat je alles verzamelt. Dus bedenk even goed waar je allemaal bijvoorbeeld sjaals hebt liggen en verzamel die op één plek. Het is handig om een plek te nemen waar je de ruimte hebt en een spiegel. Want soms wil je even kijken hoe die tas, sjaal of hoed ook alweer bij je staat.

  • Soort-zoekt-soort

We nemen even de tassen als voorbeeld. Leg soort-zoekt-soort bij elkaar. Dus handtassen bij handtassen, rugzakken bij rugzakken. Je snapt wat ik bedoel…. ?

Op die manier heb je beter overzicht van wat je hebt en hoeveel je er hebt. Vaak zie je dan sneller wat er eventueel weg kan.

  • Maak stapels

Nu ga je uitzoeken. Dus check één voor één wat je met die tas wilt. Mag hij blijven of ga je hem wegdoen? Maak dus meteen stapels zoals Weggooien, Houden, Weggeven en Verkopen. Doe wat weg mag meteen in een zak of doos, dan hoef je het niet nog een keer in je handen te houden.

Kijk echt even kritisch. Word je er blij van? Gebruik je hem regelmatig? Wanneer was de laatste keer? Kijk ook hier voor meer vragen die je jezelf kunt stellen om te beslissen of iets mag blijven of niet.

  • Weg met de rommel

Als je alles hebt uitgezocht, zet je meteen de zakken die weg kunnen in je auto of je fietstas. Zorg dat je die binnen een paar dagen wegbrengt. Vuilnis gooi je ook meteen in de desbetreffende vuilbak zodat je alleen nog maar spullen over houdt waar je blij van wordt!

  • Zet het terug

Nu je precies weet welke tassen en accessoires er mogen blijven is het belangrijk om alles op een voor jou logische plek en manier op te bergen. Zorg daarbij dat alles bij elkaar wordt opgeborgen wat bij elkaar hoort. Dus sjaals bij sjaals, handschoenen bij handschoenen en tassen bij tassen. Op die manier kun je alles makkelijk terugvinden en hou je het overzichtelijk.

Belangrijk is dat het voor jou logische en handige plekken zijn en dat dus alle spullen die bij elkaar horen bij elkaar opgeruimd zijn.

  • Veranderen mag!

Nu je al je tassen en accessoires opnieuw hebt ingedeeld kan het gebeuren dat je na verloop van tijd bij sommige spullen er achter komt dat ze toch geen handige plek hebben. Geen probleem, pas het aan en kijk hoe het voor jou werkt. Het is de bedoeling, dat het praktisch is!

En omdat je nu goed overzicht hebt van je spullen kom je er misschien achter dat je bepaalde spullen eigenlijk helemaal niet gebruikt. Doe die dan alsnog weg, dat is de beste manier om alles opgeruimd en rommelvrij te houden!

 

Zo, nu kun jij dus ook aan de slag gaan. Waar begin jij mee met opruimen?